De werking van een Yoni ei

De laatste jaren wordt er onder spirituele zoekers steeds meer gesproken over de fantastische vaginale eieren of Yoni Egg (uit het Sanskriet yoni “heilige tempel”, de term die gebruikt wordt om de vagina in de yoga-gemeenschap en het ei te beschrijven, wat in het Engels “egg” is).

Yoni eieren werden meer dan 5000 jaar geleden voor het eerst gebruikt door de concubines van de Chinese keizer. Yoni eieren zijn in principe natuurlijke stenen en kristallen, zoals jade, rozenkwarts of amethist, gladgestreken en in de vorm van een klein ei, die in de vagina worden geplaatst om bepaalde bewustzijns- en samentrekkingsrelaxatie-oefeningen uit te voeren.

Yoni ei werking

Yoni EierenHet helpt bij het herstel na de bevalling

Met de ontberingen (en vreugde…) van de zwangerschap en de bevalling moeten het perineumgebied en de vaginale wanden grote stress, spanning en uitrekking doorstaan, wat leidt tot een latere tijdelijke ontspanning van de spierweefsels

Na verloop van tijd kan dit leiden tot problemen met urine-incontinentie en zelfs prolaps, dit betekent een neerwaartse verplaatsing van de baarmoeder. Het is daarom sterk aanbevolen om in deze gevallen yoni ei te gebruiken om nieuwe aandacht en bewustzijn op deze gebieden te brengen, door het beoefenen van geleidelijke en ontspannende oefeningen om de spieren te verstevigen en op te tillen.

Yoni Ei Amethist

Het yoni ei werkt helend en vitaliserend op het bekkengebied van de vrouw. Dit Amethist ei wordt in de yoni ingebracht, waarna je oefeningen kunt doen die het bekkengebied gevoeliger, sterker en bewuster maken.

Het is aanbevolen om minstens vier tot zes weken te wachten na de bevalling. Op dat moment is het bloedverlies gestopt en zijn eventuele littekens genezen. De genezing moet eerst worden vastgesteld door een gynaecoloog.

Het vergemakkelijkt het krijgen van een orgasme

Het oefenen met yoni eieren verhoogt het bewustzijn van de vaginawanden, scherpt de perceptie van de stimulatie van de eigen erogene zones aan en verbetert de gevoeligheid ervan.

Al deze voordelen leiden tot een toename van het libido, de passie en het vermogen om meer intense en meer interne orgasmes te ervaren.

amethist yoni eiHet verlicht seksuele blokkades

De vagina is een van de punten in het lichaam van een vrouw waar het mogelijk is om energetische en emotionele blokkades te ontwikkelen als gevolg van eerdere fysieke of psychische trauma’s.

Oefenen met het  yoni ei is een natuurlijke manier, alleen geleid door de eigen ritmes en  waarnemingen, om dicht bij een te vaak verwaarloosd of niet overwogen gebied te komen en een genezingsproces te beginnen.

Soms sluiten vrouwen zich liever af en besteden ze geen aandacht aan de blokkades en negatieve energieën die in dit gebied stilstaan, maar het is nog steeds een fundamenteel onderdeel van het lichaam en het wezen van de vrouw.  Het gebruik van het yoni ei in deze gevallen zal helpen om weer in volledige harmonie te zijn met alle delen van het lichaam en om weer in balans te komen.

Het verbetert de vaginale vochtigheid

Het regelmatig  gebruik van een yoni ei stimuleert de vaginale klieren om de productie van afscheidingen en daarmee de smering te verbeteren.

Dit kan nuttig zijn in het geval van vaginale droogte stoornissen in verband met hormonale veranderingen in de menopauze die kunnen leiden tot ongemak en jeuk in het vaginale gebied of in gevallen waarin er pijn is tijdens de geslachtsgemeenschap, als gevolg van vaginale droogte.

Het bevordert het begrip tussen de partners

Het vinden van een meer intieme band met je lichaam en het op een natuurlijke manier beleven van deze relatie, leidt ertoe dat je meer open en zelfverzekerd bent over jezelf.  Dit kan alleen maar positieve gevolgen hebben voor het leven als koppel (maar ook voor de relaties met anderen in het algemeen).

Op seksueel vlak zul je je zelfverzekerder en vastbeslotener voelen om je partner te begeleiden en zul je vrijer zijn om samen nieuwe en opwindende niveaus van begrip en plezier te ontdekken.

Hoe begin je te oefenen met een yoni ei

Ben je nieuwsgierig om “Yoni Eggs” te proberen en de voordelen ervan voor jezelf te ontdekken? Sluit je aan bij de vele vrouwen die al oefenen en verbeter je intiem bewustzijn!

Je vindt  yoni eieren op de markt die gemaakt zijn van verschillende stenen en kristallen en variëren in grootte om het beste te passen bij je lichaam. Koop altijd alleen eieren die specifiek worden verkocht voor intiem gebruik, die gecertificeerd zijn en gemaakt zijn met stenen die niet chemisch behandeld zijn.

Als dit de eerste keer is dat je  begint te oefenen, is het aan te raden een specifieke cursus te volgen die wordt gegeven door gekwalificeerde leraren. Je kunt dit online doen of  eventueel een beginnerspakket aanschaffen. Het is belangrijk om het te leren veilig te gebruiken met een natuurlijke smeerolie.

Yoni Eggs - Jade White

De white jade yoni eggs filteren afleidingen en trekken constructieve informatie naar zich toe. Zeker wanneer u voor een belangrijke beslissing staat, zal deze steen je helpen in het kiezen van het juiste pad. De White Jade werkt perfect om je te kalmeren en zal je beschermen tegen invloeden van...

1 thought on “De werking van een Yoni ei

  1. Ik ben erg tevreden van mijn Yoni Egg. Superwaardevol voor mijn seksuele gezondheid, zowel fysiek als in mijn hoofd!

Leave a Comment