gua sha massage

Gua Sha Massage: wat is het en hoe kan het jou helpen?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar in principe is GuaSha zoals het met een duur woord wordt genoemd in principe hetzelfde als een huidverzorging. Het is immers niet alleen ontzettend ontspannen, maar nog eens goed voor je huid ook. Dus laten we eerlijk zijn, waarom zouden we onszelf niet periodiek even heerlijk laten verwennen en de tijd voor onszelf nemen?

Waar een reguliere behandeling zich vaak beperkt tot een beperkte techniek, gaat de Gua Sha Massage techniek net dat stukje verder. Niet voor niets is het ontzettend populair. Wil jij weten wat het exact inhoud en wat het voor jou kan betekenen, lees dan rustig verder.

Wat Gua Sha Massage

De betekenis van het woord GuaSha bestaat eigenlijk uit een tweetal woorden. ‘Gua’ wat staat voor ‘schrapen’ en het woord ‘Sha’ staat voor zand. Wellicht kun je nu je de betekening weet van beide woorden voor jezelf alvast een voorstelling maken wat het nu exact inhoud. Deze techniek, ook wel de ‘schraap’ techniek genoemd, is een techniek die ervoor zorgt dat negatieve energie wordt ‘weggeschraapt’.

Door de toepassing van deze techniek, schijnt het dat je door een Gua Sha massage energie die vastzit in je lichaam en huid laat doorstromen. Je kunt het vergelijken met een motor die stagneert. Na één of meerdere massages zal je merken dat jij jezelf zowel lichamelijk als geestelijk een stuk vrijer voelt – zeker als je een Gua Sha steen uit Rozenkwarts gebruikt, een prachtige steen om Guasha massages mee uit te voeren.

Gua Sha MassageWaar helpt een Gua Sha massage voor?

In de kern is de Gua Sha Massage goed voor het laten doorstromen van ons bloed en ook de energie te stimuleren. Vervelende klachten en blokkade worden op deze manier genezen en in de toekomst voorkomen. Deze blokkades en klachten gelden zowel fysiek als mentaal. Ze helpt een massage je doorbloeding te stimuleren, verzachten van pijn, emoties onder controle te krijgen, maar ook je weerstand te verhogen.

Door de combinatie van zowel lichamelijke als geestelijke genezing is de Gua Sha Massage een echte aanrader om weer helemaal in evenwicht te komen en ook de verbinding tussen lichaam en geest te herstellen.

Hoe gebruik je een guasha?

De behandeling met de Gua Sha kun je zelf uitvoeren, maar ook laten uitvoeren. Wanneer je ervoor kiest dit zelf te doen, dan is de kans aanwezig dat het gewenste resultaat een stuk minder is, dan wanneer je dit door een ervaren persoon laat doen. Uiteraard neemt het niet weg, dat wanneer je het zelf doet het wel zorgt voor een stukje ontspanning, wat op zichzelf al ontzettend fijn is voor zowel lichaam als geest.

Je glijdt in principe met de Gua Sha steen langzaam en zonder druk uit te oefenen over je huid. Je begint bij je oog, bij voorkeur aan de onderkant en glijdt dan voorzicht vanaf de onderkant van je oog over je oogkas richting je slaap, net iets boven je oor. Dit doe je aan beide kanten. Vervolgens ga je verder met het voorhoofd en daarna de jukbeenderen en kin. Heb jij het hele gezicht gehad, herhaal dit dan vervolgens in dezelfde volgorde circa 5 keer per massage.

Je zult merken dat je gezicht een stuk rustiger oogt en jij jezelf ook rustiger voelt.

Guasha Massage Schraper Hart-Vinger Rozenkwarts

Prachtige Guasha-Schraper in rozenkwarts, perfect om gifstoffen uit je lichaam te verdrijven volgens eeuwenoude Chinese methode.

Leave a Comment