Edelstenen chronische pijnen

Welke edelstenen kunnen helpen bij chronische pijnen

Edelstenen en kristallen worden al eeuwenlang gebruikt in de alternatieve geneeskunde om een verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen, waaronder chronische pijn. Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire edelstenen die worden aangeprezen om hun vermogen om pijn te verlichten.

edelstenen chronische pijn amethistAmethist

Amethist wordt vaak gebruikt om pijn te verlichten, vooral hoofdpijn en migraine. Het wordt gezegd dat de steen een kalmerend effect heeft op het zenuwstelsel en kan helpen bij het verminderen van angst en stress, die beide bijdragen aan het ontstaan van hoofdpijn.

Amethist kan worden gedragen als sieraad of worden geplaatst op de pijnlijke gebieden. Het is één van de meest populaire edelstenen en is ook voor mij één van de meestgebruikte kristallen die ik in mijn meru piramide heb liggen.

Aquamarijn

Aquamarijn wordt beschouwd als een krachtige pijnstiller, vooral voor rug- en nekpijn. De steen wordt gezegd dat hij het immuunsysteem versterkt en ontstekingen vermindert. Aquamarijn kan worden gedragen als sieraad of geplaatst op de pijnlijke gebieden.

Citrien

Citrien wordt vaak gebruikt om pijn te verlichten, vooral artritis en reumatische pijn. De steen wordt gezegd dat hij de bloedcirculatie verbetert en het lichaam van gifstoffen reinigt. Citrien kan worden gedragen als sieraad of geplaatst op de pijnlijke gebieden.

Rode jaspis

Rode jaspis wordt vaak gebruikt om pijn te verlichten, vooral spier- en gewrichtspijn. De steen wordt gezegd dat hij de bloedcirculatie verbetert en ontstekingen vermindert. Rode jaspis kan worden gedragen als sieraad of geplaatst op de pijnlijke gebieden.

Turkoois

Turkoois wordt vaak gebruikt om pijn te verlichten, vooral gewrichtspijn en ontstekingen. De steen wordt gezegd dat hij de bloedcirculatie verbetert en het immuunsysteem versterkt. Turkoois kan worden gedragen als sieraad of geplaatst op de pijnlijke gebieden.

Houd er rekening mee dat edelstenen geen vervanging zijn voor medische behandelingen en dat u uw arts altijd moet raadplegen voordat u een behandeling met edelstenen begint. Bovendien, het is altijd belangrijk om te verifiëren of de edelstenen die u koopt wel echt en van hoge kwaliteit en echt zijn, omdat er veel namaak op de markt is.

Een andere manier om van edelstenen te genieten is door ze te mediteren. Dit kan worden gedaan door de steen op de pijnlijke gebieden te leggen of de steen vast te houden tijdens de meditatie. Dit kan helpen bij het concentreren van de energie van de steen op het pijnlijke gebied en kan helpen bij het verminderen van de pijn.

Sommige mensen kiezen ervoor om edelstenen te gebruiken in combinatie met andere alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur of aromatherapie. Dit kan helpen bij het versterken van de effecten van de edelstenen en kan helpen bij het verminderen van de pijn op een holistische manier.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk individu anders is en dat wat voor de een werkt, niet noodzakelijk voor de ander werkt. Het is daarom belangrijk om te experimenteren met verschillende edelstenen en te zien welke het beste werkt voor uw specifieke situatie.

In conclusie, edelstenen en kristallen kunnen een nuttige aanvulling zijn op de traditionele behandelingen voor chronische pijn. Of het nu gaat om hoofdpijn, rugpijn of gewrichtspijn, er zijn verschillende edelstenen die worden aangeprezen om hun vermogen om pijn te verlichten. Zoals altijd, is het raadzaam om uw arts te raadplegen voordat u een behandeling met edelstenen begint.

Leave a Comment