Opaliet: De complete gids tot deze edelsteen

opaliet edelstenenOpaliet wordt ook wel zeeopaal of opaline genoemd. Opaliet wordt gemaakt door Opaal te verhitten en is dus een kunstmatige steen. Desondanks werkt deze edelsteen niet minder effectief. Deze nieuwertijdssteen is een echte alles heler en vooral heel goed voor kinderen. Opaliet is in verschillende kleuren verkrijgbaar, zowel kleurloos, wit, zwart, roze oranje en sterk iriserend. De edelsteen is doorzichtig en heeft een glasachtige of wellicht meer harsachtige glans. De verschillende kleuren opaliet hebben diverse namen. Zo heet de kleurloze variant hyaliet, de witte cacholong en de oranje vuuropaal. De edelopaal wellicht de meest bijzondere opaliet, is de sterk iriserende variant.

Waarvoor staat de opaliet

De opaliet heeft een sterk lichamelijk zelfgenezend vermogen. De opaliet helpt u ontspannen en maakt uw hoofd helder. Daarbij heeft deze edelsteen een zuiverende werking en helpt goed tegen infecties. Opaliet heeft een voornamelijk vrolijke energie en stabiliseert daarmee stemmingswisselingen. Daarentegen nodigt deze edelsteen met een zachte energie uit tot zelfreflectie. Opaliet is een steen die uw zelfvertrouwen bevordert zodat u meer in uw kracht komt te staan en makkelijker kunt omgaan met nieuwe situaties. Het is de perfecte steen om te gebruiken tijdens meditaties. Het geeft een gevoel van geborgenheid, veiligheid en harmonie. Opaliet kan ook op of bij het lichaam gedragen worden, vooral de vuuropaal wordt hier veelvuldig gebruikt. Als u een opaliet zoekt om tijdens een massage of ander helingsproces op het lichaam te plaatsen, dan is de chrysopaal hiervoor de meest geschikte in zijn soort met name als deze op het hart gelegd wordt.

Synthetische Opaliet Zaksteen Kopen

De opaliet wordt gemaakt door de witte opaal te verwarmen en ook al is hij synthetisch, hij is daarom niet minder doeltreffend. Deze steen geeft je de kracht om je eigen keuzes in vraag te stellen en hierover te reflecteren. De steen geeft je een veilig en ontspannen gevoel terwijl hij fysiek zal...

De opaliet voor de bovenste chakra’s

opaliet kristalDe diverse soorten opaliet worden voornamelijk gebruikt voor de bovenste chakra’s. Denk hierbij aan de hartchakra, keelchakra, voorhoofdchakra en de kruinchakra. Het hartchakra heeft te maken met de liefde en affectie. Als deze chakra geopend is heeft u compassie, bent u vriendelijk en werkt u aan harmonieuze relaties. Wanneer uw hartchakra onderactief is, bent u koel en afstandelijk. Het keelchakra zorgt voor zelfexpressie, communicatie en artisticiteit. Als deze chakra onderactief is bent u geneigd niet veel te praten, introvert en verlegen. Het voorhoofdchakra staat voor inzicht, intuïtie en visualisatie. Als deze chakra overactief is gaat u fantaseren en bent u niet goed in staat om voor uzelf te denken. Het kruinchakra heeft met wijsheid en spiritualiteit te maken. Als deze chakra overactief is gaat u zweven en als deze onderactief is bent u tamelijk rigide in uw denken. Een goed balans van deze chakra’s is zoals begrijpelijk erg belangrijk. De opaliet helpt bij het vinden van het juiste balans.

De opaliet en sterrenbeelden

De opaliet hoort bij de sterrenbeelden boogschutter, kreeft, schorpioen en vissen. De heersende planeten zijn maan, mars en jupiter. De Maan staat symbool voor de band met uw moeder en beïnvloedt de manier waarop u vaak onbewust op uw omgeving reageert. Lef, doorzettingsvermogen en moed zijn kernbegrippen van de planeet mars. Jupiter is de planeet van ontwikkeling en uitbreiding.

De werking van de opaliet

De opaliet is een zeer beschermede maar ook activerende steen. De opaal maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig en spontaan. De edelsteen bevordert originaliteit, creativiteit en stimuleert een interesse in de mooie dingen van het leven. De opaal heeft een sterke connectie met de liefde, passie en het genieten van seksualiteit. Deze edelsteen maakt trouw en loyaal.

Waarom kiezen voor de opaliet?

Fysiek stimuleert de opaliet het zelf genezend vermogen van het menselijk lichaam. Deze edelsteen werkt daarnaast zuiverend en heeft een positieve werking op het geheugen en bijvoorbeeld op de ziekte van Parkinson en de bijnieren. Daarbij kan de opaliet helpen tegen vele andere lichamelijke en geestelijke klachten en kwalen, hier een kleine opsomming van de meest belangrijke:

 • infecties
 • koorts
 • depressie
 • agressie
 • longproblemen
 • griep
 • verkoudheid
 • gebrek aan energie

Chemische eigenschappen van de opaal

Samenstelling SiO2.nH2O, hardheid 5-6 en dichtheid 2

Synthetische Opaliet Zaksteen Kopen

De opaliet wordt gemaakt door de witte opaal te verwarmen en ook al is hij synthetisch, hij is daarom niet minder doeltreffend. Deze steen geeft je de kracht om je eigen keuzes in vraag te stellen en hierover te reflecteren. De steen geeft je een veilig en ontspannen gevoel terwijl hij fysiek zal...

Vindplaatsen

Sinds 1970 is de synthetisch opaal ofwel opaliet in de handel, als u dit opaal koopt, is het duidelijk te herkennen aan de kleuren, deze zijn overdreven mooi. Door het verhitten van de Opaal (potch) ontstaat Opaliet. De belangrijkste vindplaatsen voor de opaal zijn Australië, Mexico, Honduras, Brazilië, Guatemala, Nevada en Ethiopië.

Verzorging

Edelstenen zoals de opaliet hebben drie dingen nodig om lang mooi en werkzaam te blijven. U dient ze regelmatig te reinigen, goed op te laden en veilig te bewaren. De  opaliet neemt allerlei soorten energie op, deze energieën moet de edelsteen ook weer kwijt. Dit kunt u bewerkstelligen door de steen te reinigen ofwel te ontladen. Door de opaliet te reinigen maakt u deze als het ware weer neutraal. Het is verstandig om nieuwe stenen voor gebruik altijd eerst te reinigen zodat u eventueel aanwezige vreemde energieën verwijderd. U kunt daarna de steen reinigen na ieder gebruik, wekelijks of één keer per maand. Dit hangt af van de manier van gebruik en de frequentie van gebruik. De methoden die u kunt gebruiken om de opaliet te reinigen zijn:

 • Zout
 • Water
 • Maanlicht
 • Rijst
 • Andere edelstenen
 • Wierrook

Als de opaliet gereinigd en neutraal is dient u deze vervolgens weer op te laden zodat de edelsteen weer werkingskracht krijgt. Daarna is de opaliet klaar om weer symbolische kracht af te geven tijdens een therapie, meditatie of ander energiewerk. Ook op opladen kunt u doen na ieder gebruik, wekelijks, maandelijks of als u merkt dat de edelsteen zijn werkzaamheid verliest. Manieren voor het opladen van de opaliet zijn:

 • Maanlicht
 • Andere edelstenen
 • Planten

Opaliet kan onder invloed van fel zonlicht verkleuren. Daarom wordt het niet aangeraden om deze edelsteen door zonlicht te laten opladen.

Gebruik een mixmethoden om de opaliet in één keer te ontladen en op te laden

Er zijn ook methoden waarmee u in één keer een steen kan ontladen en opladen. Dit kan door de edelsteen met eigen energie in aanraking te laten komen. Dit zijn bijvoorbeeld hele lage trillingen, maar ook een transformatieve energie zoals die van en geode of een visualisatie kan een ontlading en oplading op gang brengen. Mixmethoden om een opaliet edelsteen in één keer te ontladen en op te laden zijn:

Ziet u dat de opaliet edelsteen er uiterlijk anders uit gaat zien, verkleurd deze of ziet u dat er barstjes of haarscheurtjes ontstaan? Dan is de steen uitgewerkt en dient u voor de juiste werking een nieuwe aan te schaffen.

1 thought on “Opaliet: De complete gids tot deze edelsteen

Leave a Comment