Over ons

Kristallen en EdelstenenWelkom in de wereld van de edelstenen en de kristallen. Een wondere wereld die zoveel deuren kan openen. Ik herinner me nog heel goed mijn eerst steen. Een roze kwarts, die ik kreeg van mijn oma. Het was een grote mooie roze shiny steen. En als kleine meisje hield ik uiteraard van roze en al helemaal van shiny. Toen oma me aan de schoolpoort oppikte vertelde ze me dat er thuis een verrassing op me wachtte. Een cadeautje, een magisch cadeautje zelfs! Ik heb altijd al van magie gehouden en dus was meer dan enthousiast. Wanneer we thuis aankwamen lag op tafel mijn allereerste magische steen. En ik was meteen verkocht! De start van mijn passie voor edelstenen en kristallen was geboren. Oma vertelde me over alle kwaliteiten en eigenschappen van roze kwarts en het werd ons dingetje. En dus ging de roze kwarts mee in bed wanneer ik me bang voelde en ging jaren later de roze kwarts nog steeds mee naar examens. En nu nog steeds, omringen stenen me altijd, in mijn auto als bescherming op de baan, in mijn broekzak wanneer ik een sollicitatiegesprek heb. Ze zijn er altijd.

Ondertussen hebben veel meer stenen dan enkel kwartsen hun weg gevonden naar mijn huis en mijn leven. Ondertussen puilt mijn kast uit van de boeken over deze mirakels van de aarde. Ze zijn letterlijk mijn rotsen in de branding. En ik ben super blij om dit met anderen – met jou! – te kunnen delen. Meestal heb ik ook een klein stoffen zakje in mijn handtas zitten waarin ik allerhande kleine steentjes in bewaar; van amber tot calsiet en aventurijn. Ik maak er een gewoonte van om ze uit te delen aan mensen in mijn omgeving. Mensen die ik al langer ken, of gewoon onbekenden die ik op mijn levenspad tegenkom. Ik neem er dan enkele in mijn hand en laat mensen er eentje uitkiezen. Ik zeg altijd dat ze naar hun hart moeten luisteren, de steen die bij jou hoort zal er voor jou altijd uitspringen. Twijfel niet aan jezelf, je weet in je hart welke steen jou toebehoort. Eens ze gekozen hebben vertel ik waar deze steen voor staat, wat deze steen te bieden heeft. En ik vertel er ook altijd steevast bij: het werkt ook als je er niet in gelooft hoor. Gevolgd door een dikke vette knipoog. Wie ik ook voor me heb, mensen worden altijd blij als ze een steentje krijgen en zelfs de totale non-believers zijn erdoor gecharmeerd. En zo blijf ik erbij dat stenen altijd mensen connecteren, dat stenen op de een of de andere manier altijd mensen verbinden.

IbizaOveral waar ik kom ga ik opzoek naar stenen. Mijn favoriete plek om stenen te hunten is Ibiza. Het magische eiland waarvan de legende zegt dat het zoveel edelstenen in de bodem heeft dat dit de reden is voor de magie die op het eiland hangt. Die hippies wisten het altijd al!

Ik houd er ook van om stenen te ruilen met mensen. Gekregen edelstenen en kristallen zijn altijd dubbel zo waardevol! Bovendien verlies je soms ook stenen en dat is een teken dat het zo moet zijn. Het is een teken dat de steen klaar is met je en zijn weg naar iemand anders zal vinden.

Voor wie niet houdt van de zweverige sfeer van edelstenen en kristallen is er ook een meer down-to-earth manier om er mee om te gaan en te werken. Wie bijvoorbeeld niet zo goed kan slapen en graag een betere nachtrust wil die kan opzoek gaan naar een steen die de eigenschappen heeft om je beter te doen slapen. Losstaand van je geloof in de kracht van edelstenen, op zoek gaan naar de stenen is het signaal aan jezelf geven: ‘ik verdien het om beter te slapen en ik ga er wat aan doen ook’. Stenen staan dus ook voor lief zijn voor jezelf.