Amazoniet: De complete gids tot deze edelsteen

Amazoniet is een groene of groenblauwe of turkoois mineraal die soms licht doorzichtig tot opaak kan zijn. Deze edelsteen heeft een matte tot glasachtige glans. De amazoniet vertoont soms duidelijke lagen met witte vlekjes en strepen. Ook ziet u een glinstering. De amazoniet is een variëteit van mikroklien, dit is een soort van veldspaat maar dan met grauwe kleuren. Deze edelsteen is onder een lage temperatuur en druk ontstaan uit de afzetting van de bodem. Een verouderde naam voor de amozoniet edelsteen is amazonesteen. Als men amazoniet verhit tot boven de 400 graden Celsius dan wordt deze grauw van kleur. De mooie kleur van deze edelsten wordt veroorzaakt door het ingesloten koper en lood. Daarbij speelt ook de interne structuur een rol bij de kleursamenstelling. De amazoniet wordt door edelsteentherapeuten gebruikt vanwege zijn regenererende mogelijkheden. De kleine haarscheurtjes, het water en de interne spanning veroorzaken de glinstering in deze edesteen. De groene randen ook wel groene orthoklaas genoemd is kaliumveldspaat en de witte lijnen zijn witte albiet of wel natriumveldspaat. Amazoniet is de nationale steen van de staat Maine in de Verende Staten.

Waarvoor staat de amazoniet

Amazoniet geeft balans en bescherming bij straling en schadelijke invloeden, zoals magnetrons, modems, smartphones en computers. Deze edelsteen is veelzijdig. U kunt hem bij u dragen of enige tijd op een relevante plaats op het lichaam leggen. Ook kan van de amazoniet een edelsteen essence gemaakt worden. Amazoniet werkt kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, angst, rouw en bezorgdheid. Deze edelsteen versterkt de vrije wil en vermindert slachtofferhouding. Het brengt het verstand en de intuïtie in balans waardoor er probleem oplossend gedrag ontstaat. De amazoniet ofwel de amazonesteen heeft zijn naam te danken aan de grootste rivier in Zuid-Amerika, de amazone. Rond 1800 dacht men voor de eerste keer dit groene mineraal daar aangetroffen te hebben. Achteraf was het niet de groene variant van mikrolien maar een ander groen mineraal dat veel voorkomt in dit gebied genaamd clinochloor. De naam amazoniet berust dus op een vergissing. De Egyptenaren associeerden deze groene edelsteen met het water uit de Nijl. Dat stond voor vruchtbaarheid, leven na de dood en bescherming tegen het boze oog.

amazoniet kristal

De amazoniet voor diverse chakra’s

De amazoniet hoort bij meerdere chakra’s zoals de hartchakra, de voorhoofdchakra en de kruinchakra. Deze edelsteen staat voor vernieuwing, verjonging, regeneratie op celniveau en vitaliteit. De amazoniet brengt daarnaast balans en wijsheid. De amazoniet edelsteen opent de chakra’s en verbindt deze met het keelchakra. In de edelsteentherapie staat de amazoniet te boek als de steen van het onderzoek. Deze edelsteen maakt u leergierig en geïnteresseerd.

De amazoniet en sterrenbeelden

De amazoniet edelsteen hoort bij het sterrenbeeld Maagd. De heersende planeet van Maagd is Mercurius. Het is niet gek dat deze planeet voor beweging en communicatie staat. En daarbij aangeeft hoe u praat, schrijft, leert en denkt! Daarbij geeft de planeet ook uw grootste interesses weer en laat zien waar u veel over nadenkt. De Amazoniet sluit dus perfect aan op deze kenmerken.

De werking van amazoniet

Amazoniet edelsteenAls van de amazoniet olie gemaakt wordt, helpt dit bij het helen van kleine wondjes, schrale huid en lippen en pukkeltjes. Daarbij werkt deze edelsteen ook goed tegen littekenvorming en genezing van wonden. Fysiek werkt de amazoniet goed tegen krampen en bevordert de stofwisseling. Ook de zenuwen, het zenuwstelsel en de hersenen worden door de amazoniet gestimuleerd. Ook bij problemen als calsiumtekort, osteoporose en het behoud van goede tanden wordt de amazoniet gebruikt. Men zegt dat als u de amazoniet in uw broekzak stopt, deze een belangrijke zaak financieel of intellectueel succesvol zal afronden.

Waarom kiezen voor amazoniet?

Amazoniet helpt u weer in balans brengen, ook in moeilijke tijden. De edelsteen helpt tegen nervositeit en slaapproblemen. Dankzij een amazoniet olie kunnen bijvoorbeeld ook RSI klachten of klachten die ontstaan door een tenniselleboog of het carpaaltunnelsyndroom verminderen. Heeft u een winkel en wilt u nieuwe klanten trekken? Hang de amazoniet dan boven uw winkeldeur, men zegt dat er dan meer mensen binnen komen. Amazoniet is een ideale edelsteen voor mensen en kinderen met het syndroom van Down. Amazoniet helpt daarnaast tegen vele andere lichamelijke en geestelijke klachten en kwalen, hier een kleine opsomming van de meest belangrijke:

 • ADHD
 • verdriet
 • milde psychische klachten
 • malende gedachten
 • angst voor controleverlies
 • incontinentie of bedplassen
 • hyperventilatie
 • trauma’s
 • voorjaarsmoeheid
 • haaruitval,
 • schilferige huid of psoriasis
 • koortslip
 • schimmelinfecties
 • hormoonklachten
 • hoofdpijn en migraine
 • calciumgebrek
 • stofwisselingsgebreken

Chemische eigenschappen van amazoniet

Samenstelling KAlSi3O8, hardheid 6 en dichtheid 2,5-2,6.

Vindplaatsen

Men dacht dat de eerste Amazoniet gevonden was langs de Amazonerivier. Dit bleek echter niet zo te zijn, er zijn nooit amazoniet edelstenen gevonden langs de oever. Amazoniet wordt wel gevonden in de Verenigde Staten in de staat Colorado en in het Oeralgebergte in Rusland.

Verzorging

Heeft u een amazoniet edelsteen gekocht of gekregen? Dan is het verstandig om deze goed te verzorgen. Zo heeft u namelijk lang plezier van de energetische eigenschappen. Dit doet u door de amazoniet regelmatig te reinigen, op te laden en veilig te bewaren. Als edelstenen, mineralen en kristallen goed verzorgd worden gaan ze over het algemeen vrij lang mee. Het is wel van belang dat u goed blijft letten op het uiterlijk van de steen. De kleur kan veranderen of er ontstaan barstjes. Dit zijn tekenen dat de steen uitgeput is en toe is aan vervanging. De meeste edelstenen kunnen eenvoudig met water gereinigd worden, echter de amazoniet kan beter niet te vaak met water in aanraking komen. Gebruik daarom een andere methode voor het reinigen en opladen van deze edelsteen.

Manieren van reinigen en opladen van de amazoniet

ruwe amazonietDoor de amazoniet te reinigen, maakt u deze dus eigenlijk weer neutraal. Reinig nieuwe stenen altijd voor het eerste gebruik. Daarmee voorkomt u dat ‘vreemde’ energieën uw edelsteen verstoren. De methoden die u kunt gebruiken om uw amazoniet te reinigen zijn:

 • Zout
 • Maanlicht
 • Rijst
 • Andere edelstenen
 • Wierook

Amazoniet edelstenen geven kracht af als u ze gebruikt voor therapie, meditatie of ander energiewerk. Ook als u ze gewoon in uw woning heeft liggen verliezen ze volgens veel gebruikers na een tijdje hun werking. Stenen staan er namelijk bekend om dat ze negatieve energie opnemen. Na een goede reiniging heeft de amazoniet ook weer nieuwe energie nodig om zijn werk te kunnen doen. U kunt de amazoniet na elk gebruik opladen, maar ook wekelijks. Manieren om de amazoniet op te laden zijn:

 • Zonlicht
 • Maanlicht
 • Edelstenen
 • Planten

Leave a Comment