calciet

Calciet: ken de schoonheid en krachten van de steen

Er zijn stenen die een zeer grote kracht hebben van energie transmutatie en vooral reiniging. De calciet steen is een van hen! Deze steen, die door vele inheemse volkeren wordt beschouwd als een waar amulet tegen schadelijke energieën, draagt in zijn energetische aura veel meer in zich dan onze kennis kan bereiken. Leer hoe je deze krachtige steen kunt gebruiken en zich te ontdoen van negatieve energieën die de omgeving dicht maken.

calciet edelsteenHet zoeken naar evenwicht en harmonie

Tegenwoordig streven de meeste mensen ernaar altijd in harmonie te zijn. Het is moeilijk om iemand te zien die graag negatieve energie voelt en daarbij blijft. Er zijn verschillende methoden die je kunnen helpen bij een diepe reiniging van de aura, het gebruik van stenen is een van deze methoden.

Vaak kan de energie van de omgeving worden veranderd door de vervuiling van negatieve energie die door mensen of voorwerpen wordt meegebracht. Ken je die bezoeker die je in je huis ontvangt en die, wanneer ze vertrekt, het lijkt alsof ze het huis overladen heeft met negatieve energie? Of begon je, nadat je een bepaald voorwerp had gekocht, een hoop dingen in je huis kapot te maken?

Het hoeft niet precies zoals deze scènes te zijn, gelijkaardige episodes kunnen gemakkelijk gediagnosticeerd worden. Je huis heeft negatieve energie.

De calciet steen is een uitstekende overbrenger van negatieve energieën. Alleen al door het in de omgeving te plaatsen, kan jouw huis energetisch totaal getransmuteerd worden. Sommige heilige inheemse volkeren geloofden dat deze steen de kracht had om overdag zonne-energie op te vangen en op te slaan en ’s nachts te laten schijnen.

Het zou een klein stukje zijn van de zon, die grote ster die elke dag aan onze hemel schijnt en die een immense energetische kracht heeft.

Wat zijn de eigenschappen van calciet steen?

De calciet steen dankt zijn naam aan het mineraal waaruit hij is samengesteld. Het gaat om calciumcarbonaat, een doorzichtig mineraal dat een hardheid van schaal 3 heeft. Dit mineraal, dat gemakkelijk kan worden gevonden in de Verenigde Staten, België, IJsland, Brazilië, Roemenië, Tsjechië en enkele andere landen, bestaat hoofdzakelijk uit calcium.

Volgens de Hindoes heeft het menselijk lichaam miljoenen energiecentra die energie opvangen en doorgeven aan het Universum. Volgens hen werken sommige stenen rechtstreeks in op deze energiecentra in ons lichaam, omdat ze er een verbinding mee hebben, hetzij door hun kleur, hetzij door de energie die ze uitstralen.

Deze steen is een van de mineralen die specifiek inwerken op deze energiecentra in het lichaam.

Men gelooft dat deze steen, dankzij deze eigenschappen, een grotere emotionele stabiliteit biedt aan hen die hem dragen, en vrijwel onmiddellijk de vermoeidheid van het fysieke lichaam verlicht.

Kleuren en chakra’s

Calciet is een van de stenen die verschillende kleuren hebben en kan worden gebruikt in elk specifiek chakra volgens de corresponderende kleur. Als je een steen nodig hebt om je energie te herstellen en je lichaam weer vitaal te maken, kan calciet die steen zijn.

Wat zijn de calciet steenkleuren en waar dient elk van hen voor?

Er zijn stenen die geen kleurvariaties hebben, de calciet steen hoort daar niet bij. De kleurvariatie van deze steen maakt hem tot een krachtig energie transmutatie instrument.

Je vindt deze steen in de volgende kleuren: oranje, geel, blauw, groen en optisch. Elk van hen heeft een verschillend therapeutisch effect dat uiterst heilzaam kan zijn voor jouw lichaam en energie. Hieronder vindt je enkele voorbeelden van wat elk van deze stenen voor je kan doen. Al deze kleuren zijn bij onze vrienden van Nasma te vinden, trouwens. Volg mee en kies de jouwe:

Blauw

Deze steen in deze kleur kan worden gebruikt in de keelchakra om de communicatie te helpen, naast het veroorzaken van een diepe staat van ontspanning in dit gebied, zal het je ook helpen jezelf beter uit te drukken.

1 Blauwe Calciet in Doosje

Calciet stimuleert je spirituele groei en zorgt dat je met meer daadkracht en zelfvertrouwen door het leven stapt. Formaat; +-3-6cm

calciet kristallenGeel

Deze steen is het ware goud onder de calcieten, met een grote kracht in onze mentale chakra, hij bevordert meditatieve toestanden en communicatie met wezens uit andere dimensies. Als je dit soort mentale energie wilt activeren, dan is deze steen het meest aangewezen.

Optic

De naam klinkt misschien vreemd, maar er is niets vreemds aan deze steen. Het kreeg deze naam omdat wanneer je er beelden door ziet, ze groter worden. Dit type calciet, heeft de functie om je te helpen de energieën van mensen met slechte bedoelingen te zien, naast het onmiddellijk filteren van de energieën die vrijkomen met een jaloerse inhoud.

Groen

Volgens deskundigen in de energiewereld is de kleur groen gerelateerd aan genezing, dus deze steen werkt van nature in op de genezingsprocessen van het fysieke en mentale lichaam.

Als je beperkende energieën van angsten en negatieve overtuigingen wilt verdrijven, is dit een van de beste stenen. Bovendien draagt het ook bij tot de verhoging en versterking van het immuunsysteem.

Oranje

Mensen die lijden aan bepaalde emotionele en mentale stoornissen, zoals depressie en paniek, angst en andere syndrome, kunnen deze steen gebruiken om deze ongewenste symptomen te bestrijden. De steen in deze kleur helpt om allerlei heilzame potenties die je aura in zich draagt, te doen ontwaken.

Naast al deze grote therapeutische effecten helpt het ook het fysieke lichaam, met name de botten om het beschikbare calcium beter op te nemen, waardoor onze gewrichten en ons hele skeletstelsel sterker worden.

1 Honing Calciet in Doosje

Honing Calciet activeert je lichaam en chakras, maar stimuleert vooral lichamelijke en spirituele groei.

Hoe gebruik je de calciet steen?

Je kunt deze steen op twee verschillende manieren gebruiken, in de omgeving of als accessoire. Op beide manieren zullen de eigenschappen werken om de schadelijke energie te transmuteren.

Je kunt deze steen dagelijks aan jouw ring gebruiken, of als hanger aan een ketting. Als je nu je huis wilt zuiveren van negatieve energieën, strooi dan deze stenen in de omgevingen.

Je kunt deze ruwe of gepolijste steen ook voor therapeutische doeleinden gebruiken, d.w.z. je kunt enkele specifieke punten van het lichaam masseren die zware energie voelen.

Leave a Comment