celestien

Celestien: Introductie tot deze Hemelse Steen

Wat is celestien en waar komt het vandaan?

celestien edelstenenCelestien is een zacht grijsblauwe steen die mooie kristallen vormt. Het wordt op veel plekken ter wereld gevonden. De stenen uit Marokko en Madagaskar hebben een heldere, blauwe kleur. De steen kan ook in het wit, grijs, geel en oranje voorkomen. Héél zelden vindt men ook een rode of groene versie. De steen kreeg in de 18e eeuw zijn naam. De naam van de steen is afgeleid uit het Latijnse woord ‘coelestis’, wat als betekenis heeft ‘hemels’ of ‘met de kleur van de hemel’. Het is een strontiumsulfaat en heeft een hardheid van 3 tot 3.5.

De steen werd vroeger in China gebruikt voor het vuurwerk; verpulverd celestien in vuur zorgt namelijk voor mooie rode vlammen. Verder wordt de steen gebruikt om de suiker uit suikerbieten te halen en zelfs om staal te harden. Deze edelsteen is dus zeer veelzijdig. De steen wordt ook weleens de ‘engelensteen’ genoemd vanwege de hoge vibraties die de steen uitstraalt. Het is een zeer fragiel mineraal en het materiaal is dus erg breekbaar. Daarom wordt de steen meestal in de vorm van een bal of een ei verkocht, zo gaat de steen langer mee.

Welke werking heeft celestien?

Celestien helpt je om te vertrouwen en je bewust te worden van het feit dat je onderdeel bent van een groter geheel. Wanneer je vaker met celestien gaat werken, zul je merken dat het je ontwikkeling op spiritueel vlak versnelt en dat het helpt bij het openen van het derde oog. Ook op fysiek en emotioneel vlak heeft deze steen tal van interessante voordelen.

1 Celestien in Doosje

Celestien of Engelensteen bevordert het contact met engelen tijdens dromen of meditatie. Fysiek werkt het kalmerend en pijnstillend.

De mentale, spirituele en emotionele werking van celestien

celestien kristalDe steen helpt je vertrouwen te hebben op dat alles goed zal komen en is zoals het moet zijn. Zoals eerder beschreven draagt het bij aan de bewustwording van het onderdeel zijn van een groter geheel en bespoedigt het de spirituele ontwikkeling.

De steen kan helpen bij het contact leggen met gidsen en engelen. Daarnaast helpt de steen helderziendheid te bevorderen en brengt het de goddelijke energie in de nabijheid van de drager/gebruiker. Ook helpt de steen bij focus en het scherper worden. Relativeren wordt er gemakkelijker mee, ook op het gebied van eventuele angsten. De steen helpt de drager bij het lezen ook gemakkelijker te begrijpen wat er geschreven staat. Ook zal de drager gemakkelijker uit zijn of haar woorden komen. Verder heeft de steen een kalmerende en rustgevende werking.

Mocht je somberheid, een beklemd gevoel of een nerveus gevoel van spanning ervaren, dan kan het helpen om een cluster van dit type steen in huis te plaatsen. Het kan ook goed zijn om een dergelijk cluster te plaatsen in ruimten waar aan heling wordt gewerkt. Bij het plaatsen op een spiegel heeft het nog eens extra effect. De steen helpt spanningen te verdrijven en bij het behouden of verkrijgen van een beter humeur. Het zuivert de ruimte en helpt een energieveld met een zachtere en meer positieve energie te creëren.

De werking van celestien op de chakra’s

Deze steen werkt met name op het keel chakra, het voorhoofd chakra en het kruin chakra. Het ondersteunt bij het openen van het derde oog, bij het versterken van de intuïtie, bij het creëren en ordenen en bij het leven in overgave en geloof dat alles goed zal komen.

De fysieke werking van celestien

Op fysiek vlak heeft deze steen een positieve invloed op problemen met de ogen of met de oren. Ook kan het (op celniveau) helend werken, waardoor het een steun is die het herstel ondersteunt en bespoedigt van bijvoorbeeld operaties, scheuren in het weefsel of een pees, een botbreuk of een schaafwond. Ook helpt de steen littekenvorming te reduceren of zelfs volledig tegen te gaan. Voor vrouwen is de steen ook een fijne steen gedurende de menstruatie; het helpt namelijk sterke krampen te reduceren en de menstruatie regelmatiger en harmonieuzer te maken.

Verder is deze steen goed geschikt voor kinderen met ADHD of aanverwante eigenschappen, gezien de steen hen kan helpen om zich beter te concentreren en te kalmeren. Bij griep kan de steen, wanneer je hem op het keelchakra plaatst, helpen de symptomen en klachten sneller te laten wegtrekken. De steen kan ook ondersteuning bieden bij het helen van infecties en het activeren van de stofwisseling.

Het reinigen en opladen van de steen

Dit mineraal kun je beter niet reinigen met water. Ook kan de steen verkleuren wanneer deze te veel in de (felle) zon is geweest, let hier dus mee op en zorg ervoor dat de steen niet in aanraking kan komen met te veel zonlicht.

Het ontladen van deze steen kun je doen door middel van salie of hematiet, ook kun je aarde gebruiken met dit doel. Het opladen van de steen kun je doen door het in een schaaltje met bergkristal neer te leggen, of door de steen in het maanlicht te leggen, nog het best in een meru piramide.

Leave a Comment