maansteen

Maansteen: alle info over deze prachtige edelsteen

Een beetje geschiedenis

Hoewel het in de “moderne wereld” al zo’n 200 jaar bekend is, werd adularia of maansteen in het Oosten al meer dan 2000 jaar geleden gebruikt. In India werd het beschouwd als een heilige steen en werd het als een goede wens aan pasgetrouwden gegeven.

Als een steen die verbonden is met de maan is hij heilig voor vele vrouwelijke godheden, zoals de Welshe godin van de kennis Cerridwen, voor Hanwi, de geest van de maan volgens de Sioux-mythologie. Voor de Romeinen was het in plaats daarvan de steen die heilig was voor Diana en om deze reden bracht de maansteen liefde en rijkdom voor degenen die hem bezaten.

Soorten maanstenen

  • Blauwe maansteen: nuttig voor het verkrijgen van een duidelijkere visie op de dingen, het gefocust blijven op het nu. Het zorgt voor een balans tussen yin en yang energieën.
  • Grijze maansteen: gebruikt door sjamanen om verder te kijken, naar het onzichtbare rijk. Het helpt om de mysteries te bereiken.
  • Witte maansteen: stimuleert de geest, het gezichtsvermogen en helpt gedachten en handelingen te richten op dromen. Brengt de geest in balans en stimuleert de kundalini.
  • Gele maansteen: stimuleert de geest, maar ook de emoties. Vermindert zorgen en angst, maakt je veel intuïtiever.
  • Regenboogmaansteen: je kunt het gebruiken om te werken aan de aura, het is ideaal om energie te brengen. Het beschermt de geest en maakt dromen veel helderder.

maansteen ring

Maansteen werking

Voordelen voor het lichaam

Op fysiek vlak is het een perfecte steen om aan het hele vrouwelijke voortplantingssysteem te werken. Het bevordert de vruchtbaarheid, helpt de bevalling beter te beheren en verlicht ook de menstruatiepijn.

Het is echt een nuttige steen voor iedereen, omdat het gunstig is voor de huidaandoeningen, helpt bij het verminderen van slapeloosheid en trekt positieve dromen aan. Bij kinderen en jongeren is het nuttig voor het groeiproces.

1 Ruwe Grijze Maansteen in Doosje

De grijze maansteen wordt vooral ingezet bij vrouwen omdat hij een positieve invloed heeft op de vruchtbaarheid en de zwangerschap. Ook bij PMS symtomen en klachten na een zwangerschap kan deze steen heel goed van pas komen. De grijze maansteen heeft een heel positieve werking op het vrouwelijk...

Gele MaansteenVoordelen voor de geest

Op mentaal vlak maakt maansteen je meer intuïtief en meelevend. Het helpt je om optimistischer te zijn in het leven en niet altijd het slechte te zien in wat er met je gebeurt. Het wordt beschouwd als de steen van de hoop en helpt je om beter om te gaan met familieproblemen.

Gebruik de maansteen om veranderingen op de juiste manier onder ogen te zien. De cyclische energie leert je namelijk alles te zien en verandert als onderdeel van het geheel en van de natuur. Door te balanceren heeft het echter ook een ander echt interessant effect en dat is om de persoonlijkheid veel sterker te maken, die in feite het vermogen heeft om niet beïnvloed te worden door voortdurende onzekerheden.

Je kunt het dragen en ermee werken als je last hebt van nerveuze honger, een probleem dat vaak wordt onderschat, maar dat voortkomt uit een gebrek aan genegenheid dat moeilijk te beheren is. Deze steen is vooral verbonden met vrouwen en stimuleert hun intuïtieve en helderziende kant.

1 Ruwe Grijze Maansteen in Doosje

De grijze maansteen wordt vooral ingezet bij vrouwen omdat hij een positieve invloed heeft op de vruchtbaarheid en de zwangerschap. Ook bij PMS symtomen en klachten na een zwangerschap kan deze steen heel goed van pas komen. De grijze maansteen heeft een heel positieve werking op het vrouwelijk...

Voordelen voor de emoties

Op emotioneel vlak is het een echte edelsteen. Het bezit een energie die balanceert en je helpt je emoties onder controle te krijgen in plaats van er het slachtoffer van te worden. Niet alleen dat, als je besluit om er een lang geestelijk werk mee te doen kun je herkennen wat de emotionele patronen zijn waarop je tot nu toe altijd hebt vertrouwd en de verkeerde voor je verwijderen. Het is een delicate steen, net als de emoties die het wil oproepen. Het maakt de intuïtie levendiger. Het stimuleert het emotionele evenwicht.

Verschillende manieren om maansteen te gebruiken

  • Draag de maansteen om je persoonlijke ritme in balans te brengen en laat je niet meeslepen door de dagelijkse hectiek.
  • Houd het onder je kussen of in de buurt van je nachtkastje om slapeloosheid te bestrijden en positieve, profetische dromen aan te trekken.
  • Je kunt maansteen gebruiken in meditatie, zodat je in contact kunt komen met de hogere energieën.
  • Voor kristaltherapie behandelingen waarbij je wilt werken aan de chakra’s, plaats het op het zevende chakra om het te ontgrendelen en te harmoniseren.
  • Plaats de maansteen waar je werkt of studeert voor meer concentratie. De beste plek is in het noordwesten.

Hoe te laden

Het is niet nodig om de maansteen te laden zoals elke andere steen. Als je wilt, kun je het echter een paar nachten onder invloed van de maan laten staan.

Hoe het te zuiveren

Hetzelfde als “hoe je het oplaadt” is van toepassing. Je kunt besluiten om het een paar minuten in water te leggen.

Hoe maak je het schoon

Je kunt het schoonmaken onder stromend water en als je wilt, met milde schoonmaakmiddelen, maar vermijd het gebruik ervan elke keer dat je de steen schoonmaakt en vooral goed afspoelen.

Leave a Comment