Aventurijn: De complete gids tot deze edelsteen

De aventurijn wordt ook wel aenturien genoemd en is een mooie groene kwarts. De ingesloten deeltjes fuchsiet veroorzaken een glinstering in de edelsteen die men aventurisatie noemt. Ondanks de aventurijn ook oranje, rood, wit en blauw kan zijn, wordt de groene variant het meest in de edelsteentherapie gebruikt en is daarom de belangrijkste in zijn soort. Avonturijn is ondanks dit toch ook een verzamelnaam voor twee heel verschillende stenen, de aventurijnkwarts en de aventurijnveldspaat. Die laatste wordt daarom ook vaak zonnesteen genoemd en heeft een geel-oranje kleur. De zonnesteen heeft geheel andere eigenschappen.

aventurijn edelsteenDe groene aventurijn is populair vanwege de glinstering maar is bovenal een hele belangrijke, veelzijdige heelsteen. Deze edelsteen wordt gebruikt in sieraden, steenleggingen, in crèmes of in bad en in water. De aventurijn is niet giftig en is daardoor geschikt voor behandeling van kinderen en dieren. Let op bij het kopen van aventurijn, tegenwoordig wordt groen glas met ingesloten glinsterende koperdeeltjes namelijk veel als imitatie voor aventurijn verkocht. De naam aventurijn is afgeleid van Italiaanse per avventura. Dit betekent bij toeval of toevallig. Deze naam gaven glasblazers oorspronkelijk aan het groen glas waarin per toeval koperdeeltjes terecht waren gekomen.

Waarvoor staat de aventurijn

De aventurijn was in het Oude China een zeer geliefde edelsteen. De Chinezen beschouwden alle groene stenen als krachtige amuletten. Zij geloofden dat de aventurijn een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid bevorderde. Ook dachten zij dat dat de aventurijn potentie verhogend werkte, concentratie verhoogde en voorspoed in het leven bracht. Zeer populair was de schildpad gemaakt van aventurijn.

De schildpad is het symbool van geluk en een lang leven. Aventurijn wordt vaak een langere tijd op of bij het lichaam gedragen. Via de huid werkt deze edelsteen zeer krachtig in op bijvoorbeeld de botten en de spieren. Maar ook zonder direct contact doet de aveturijn zijn werk, leg de steen bij een acute situatie in de directe omgeving. Helaas heeft de aventurijn op zo’n moment geen fysieke werking maar wel een zeer sterke geestelijke en kalmerende werking. Een aventurijn aan een sleutelhanger trekt geluk aan. Een aventurijn kan ook verwekt worden in een elixer voor onder andere huidproblemen.

1 Groene Aventurijn in Doosje

De groene aventurijn steen is de steen bij uitstek om je levenskracht te geven. Hij repareert niet alleen je cellen maar zal ook zorgen voor een nieuwe groei. Ook bij het herstel van een operatie of ziekte, kan deze steen perfect ingezet worden. De groene aventurijn komt in een doosje en heeft...

De aventurijn en het hart chakra

aventurijn De aventurijn hoort bij de hartchakra. Het geeft moed, optimisme, en doelbewustheid. Het Hartchakra heeft te maken met liefde, aardig zijn en affectie. Wanneer deze open is, heb je compassie en bent u vriendelijk, en werkt u aan harmonieuze relaties. Wanneer uw hartchakra inactief is, bent u koel en afstandelijk. Als deze chakra overactief is, kunt u mensen met uw liefde verstikken, en zou u liefde wel eens tamelijk zelfzuchtige redenen kunnen hebben. De aventurijn helpt bij het openen van het hart chakra en zorgt voor balans. Deze edelsteen beschermt ook alle organen die vlak bij het hart liggen. Denk aan de maag, lever, de twaalfvingerige darm, de alvleesklier de thymus en de milt.

De aventurijn en sterrenbeelden

Binnen de astrologie wordt er vanuit gegaan dat elk sterrenbeeld beheerst wordt door een planeet. Deze planeet is van invloed op de persoonlijkheid en het karakter van het sterrenbeeld. Bij iedere planeet hoort een edelsteen met dezelfde eigenschappen of eigenschappen die de negatieve karaktereigenschappen tegengaat. De edelsteen aventurijn hoort bij de sterrenbeelden stier, tweelingen en maagd. De heersende planeten die hierbij horen zijn Venus en Mercurius. Mercurius is de planeet van beweging en communicatie. De planeet venus wordt gekenmerkt door liefde en romantiek.

De werking van de aventurijn

De edelsteen aventurijn werkt kalmerend en beschermend. Deze bevordert een gevoel van welzijn en trekt voorspoed en geluk aan. De aventurijn motiveert u om uw dromen waar te maken hij bevordert besluitvaardigheid, volharing en creativiteit. Deze edelsteen stimuleert het bedenken van ideeën, inlevingsvermogen en enthousiasme. Aventurijn absorbeert ook elektromagnetische straling van computers en smartphones en heeft een sterke werking op de huid, spieren, bindweefsels en botten. Daarom wordt van aventurijn veelvuldig elixer en crème gemaakt. Het bindweefsel wordt steviger door aventurijnwater te drinken en blessures aan spieren of pezen genezen sneller. Ook de doorbloeding van het lichaam wordt hierdoor gestimuleerd.

3 Groene Aventurijn Trommelstenen

Aventurijn heeft een kalmerende en beschermende werking op het lichaam en geeft rust aan je leven. Knappe steen de Aventurijn !

Waarom kiezen voor de aventurijn?

Edelstenen en kristallen werken ondersteunend maar zijn geen vervanging voor therapie. Raadpleeg bij klachten daarom altijd ook uw arts. De aventurijn helpt u bij het bereiken van doelen. Het geeft u moed en doorzettingsvermogen. Maar deze edelsteen wordt nog veel meer doeleinden gebruikt. De aventurijn is één van de meest helende edelstenen die er bestaat en wordt onder andere ingezet als ondersteuning bij de volgende klachten en kwalen:

 • Pijn
 • Ontstekingen
 • Stress
 • Hoofdpijn en migraine
 • Stotteren
 • Blauwe plekken en couperose
 • Verwoningen aan spieren
 • Koude handen en voeten
 • Malende gedachtes
 • Slechte nachtrust
 • Verhoogde cholesterol
 • Overgewichtmaagdarmklachten

Chemische eigenschappen van aventurijn

Samenstelling SiO2, hardheid 6,5 en dichtheid 2,6-2,7

1 Groene Aventurijn in Doosje

De groene aventurijn steen is de steen bij uitstek om je levenskracht te geven. Hij repareert niet alleen je cellen maar zal ook zorgen voor een nieuwe groei. Ook bij het herstel van een operatie of ziekte, kan deze steen perfect ingezet worden. De groene aventurijn komt in een doosje en heeft...

Vindplaatsen

Aventurijn wordt onder andere gevonden in Brazilië, India, Zimbabwe en Rusland.

Verzorging

aventurijn edelstenenBelangrijk om u te realiseren is dat edelstenen, mineralen en kristallen leven en een bepaalde frequentie of trilling bevatten afhankelijk van hun eigenschappen. In de aarde zijn de stenen gegroeid en hebben ze energie gekregen van moeder aarde. Eenmaal uit de aarde gehaald dienen de stenen regelmatig gereinigd (ontladen) en opgeladen te worden om hun energetische werking te behouden. Aventurijn kan op veel verschillende manieren gereinigd en opgeladen worden. Over het algemeen dienen kleine aventurijn stenen, die eerder verzadigd zijn met energie dan grotere stenen, eerder verzorgd te worden om de werking te behouden. De frequentie van reinigen en opladen hangt ook af van het gebruik. Meestal dient een aventurijn één keer per week tot één keer per maand gereinigd en opgeladen te worden.

3 Groene Aventurijn Trommelstenen

Aventurijn heeft een kalmerende en beschermende werking op het lichaam en geeft rust aan je leven. Knappe steen de Aventurijn !

Manieren van reinigen en opladen van de aventurijn

Een aventurijn kunt u reinigen met water, hematiet, schoonblazen, Salie, wierook en Palo Santo of Zilvervliesrijst. Voor een grondige reiniging na het opnemen van ernstige spanningen kunt u de steen eerst drie dagen in schoon bronwater leggen, u dient het water dagelijks te verschonen. Vervolgens plaatst u de steen drie dagen in de aarde. Zorg dat er geen planten in de buurt zijn want die lijden onder de energie die de steen loslaat. Daarna haalt u de steen meerdere malen door een kaarsvlam. De aventurijn is nu gereinigd met de elementen water, aarde en vuur.

 Methoden om de aventurijn op te laden zijn:

Leave a Comment