Seleniet: De complete gids tot deze edelsteen

Seleniet EdelsteenSeleniet is een Gipskristal met een vezelige structuur. Bij gips denkt men al snel aan gipsplaten, gipsverband of gipsen beeldjes. Maar Seleniet is een kristallijne vorm van gips. Het heeft een vezelige structuur en komt in verschillende kleuren voor zoals wit, geel, oranje, rood, groen en kristalhelder. De structuur kan ook fijnkorrelig zijn en dan wordt de steen niet seleniet maar albast genoemd. Als de seleniet of albast kristalhelder is dan noemt men het Mariaglas. Er werden namelijk vroeger raampjes van gemaakt die Mariabeeldjes in de kappelletjes langs de weg moesten beschermen tegen weersinvloeden. Seleniet heeft kattenoogeffect, een spleetvormige lichtreflectie. Seleniet ontstaat net als gips door het indampen van water. Het kalk dat in het water opgelost zat, wordt seleniet. Gele seleniet is ontstaan door zonnekracht, de zon liet het zeewater verdampen. Daarom heeft gele seleniet krachten die mensen positief maakt, vrolijkheid en blijmoedigheid bevorderd en de zonzijde laat ontdekken.

Waarvoor staat de seleniet

De kristal Seleniet is genoemd naar de Griekse maangodin Selena. Selena betekend de lichtende. De stenen werden al dan niet gemalen of vermengd gebruikt voor de bouw van prachtige gebouwen maar ook het maken van kleine beeldjes. Selenietkristallen werden in Duitsland lange tijd gebruikt als doopamulet. Gemalen seleniet werd vermengd met geneesmiddelen speciaal voor de vrouwelijke organen. De steen werd verder voornamelijk gebruikt tegen huidziektes. Seleniet is een kalmerende steen. Stop bijvoorbeeld een stukje seleniet in uw kussensloop en u slaapt heerlijk. Het is ook mogelijk om een groter stuk seleniet in de slaapkamer te plaatsen om een rustgevende en serene atmosfeer te creëren. Seleniet is een bijzonder kristal, het staat bekend als een engelensteen. Seleniet is een perfecte meditatie steen en helpt u om contact te maken met energieën, engelen en andere dimensies. Maar seleniet laat u ook contact maken met uzelf, uw ziel en uw emoties en stabiliseert deze. Seleniet zorgt voor rust in het hoofd en geeft sterke inzichten. Seleniet is ook een edelsteen die gave zoals zien, horen en voelen versterken en verbeteren en wordt daarom vaak gebruikt door mediums.

De seleniet voor de kruinchakra

seleniet edelstenenHet Kruinchakra heeft te maken met wijsheid, en één zijn met de wereld. Wanneer de kruinchakra open is, bent u onbevooroordeeld en sterk gewaar van de wereld en uzelf. De seleniet helpt de kruinchakra openen als deze inactief is en remt u af bij een overactief kruinchakra. Als u onder actief bent dan bent u waarschijnlijk tamelijk rigide in uw denken. Als u overactief bent worden dingen u al snel teveel en negeert uw lichamelijke behoeften. De gele seleniet wordt ook gebruikt voor de zonnevlecht chakra.

De seleniet en sterrenbeelden

Bij de seleniet hoort het sterrenbeeld stier en de planeet venus. Venus staat voor liefde en romantiek. Venus regelt de manier van contact maken. De seleniet stimuleert of remt af waar nodig. Binnen de astrologie wordt er namelijk vanuit gegaan dat elk sterrenbeeld beheerst wordt door een planeet. Deze planeet is van invloed op de persoonlijkheid en het karakter van het sterrenbeeld. De bijbehorende edelsteen stimuleert positieve eigenschappen en remt de negatieve af.

De werking van seleniet

seleniet kristallenSeleniet is een steen die vrolijk en positief maakt. Deze edelsteen heeft het vermogen om geestelijke trauma’s te verlichten. Het brengt de balans terug in emoties en gevoelens. Seleniet brengt ook de aura in balans. Op lichamelijk vlak heeft seleniet een zuiverende en balancerende werking. Het beschermt tegen hormonale schommelingen en beschermt u tegen negatieve emoties. Het is daarom niet vreemd dat seleniet vaak gebruikt wordt om te herstellen na een bevalling. Als u seleniet gebruikt tijdens een meditatie dan is het mogelijk om naar andere tijden en dimensies te reizen.

Waarom kiezen voor seleniet?

Seleniet versterkt de intuïtie en helpt contact maken met engelen. Seleniet kan ook wonderen verrichten als je oververmoeid bent, last hebt van een burn-out of stress. Het helpt tegen slapeloosheid. Hoe dichter de seleniet bij uw lichaam gedragen wordt, hoe sterker de werking. Seleniet helpt daarnaast tegen vele andere lichamelijke en geestelijke klachten en kwalen, hier een kleine opsomming van de meest belangrijke:

  • geestelijke en mentale trauma’s
  • stress
  • emotioneel disbalans
  • vermoeidheid
  • hormoonschommelingen
  • negatieve emoties
  • oedeemvorming
  • voorweeën
  • overgewicht
  • stoppen van groei van tumoren

Chemische eigenschappen van seleniet

Samenstelling CaSO4·2H2O, hardheid 2 en dichtheid 2,3.

Vindplaatsen

In Mexico zijn in de grot Cueva de los Christales, seleniet kristallen gevonden van meer dan 10 meter lang en met een doorsnee van 4 meter. Deze wogen maar liefst 50 ton. Verder wordt seleniet gevonden in Verenigde Staten, Rusland, Frankrijk en Duitsland.

Verzorging

Als edelstenen, mineralen en kristallen goed verzorgd worden gaan ze over het algemeen vrij lang mee. Het is wel van belang dat u goed blijft letten op het uiterlijk van de steen. De kleur kan veranderen of er ontstaan barstjes. Dit zijn tekenen dat de steen uitgeput is en toe is aan vervanging. Wanneer een steen is uitgewerkt en je heeft gediend gooi deze dan niet weg in de prullenbak maar bedank de steen en stop hem terug in de aarde waar hij ooit vandaan kwam. De meeste edelstenen kunnen eenvoudig met water gereinigd worden maar dat kan met seleniet niet! Seleniet is een gipskristal en zal oplossen als het met water in aanraking komt.

Manieren van reinigen en opladen van de seleniet

Seleniet heeft gelukkig een zelfreinigende eigenschap. U hoeft de seleniet dus niet vaak te reinigen of op te laden. Seleniet kan dankzij deze eigenschap ook gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden. Wilt u deze edelsteen toch reinigen of opladen omdat u het gevoel heeft dat de werking minder wordt, of u ziet aan het uiterlijk van de steen dat het nodig is? Dan kunt u de seleniet reinigen ofwel ontladen en opladen op verschillende manieren. Dat is onder andere mogelijk door de seleniet edelsteen bijvoorbeeld op een bedje van Hematietsplit te leggen. Dit is een veilige manier om de steen van energieën te ontdoen. Vervolgens laadt u de steen op door deze op een bedje van bergkristal te leggen. Het is ook een goed idee om de seleniet af en toe een nacht in het maanlicht te leggen zodat de edelsteen weer optimaal haar werk kan doen.

Leave a Comment