turkoois edelstenen

Turkoois Edelstenen: werking & informatie

Een beetje geschiedenis

Van alle stenen is turkoois een van de oudste die ooit door de mens is gebruikt. Het werd door de oude Egyptenaren gebruikt om de kostbare scarabeeën te maken. Zelfs het dodenmasker van Toetankhamon was versierd met prachtig turkoois. Veel culturen hebben het gewaardeerd. De Perzen, de Azteken, de Chinezen, de Indianen van Zuid-Amerika….

Inheemse Amerikanen ontgonnen turkoois en gebruikten het om begraafplaatsen te beschermen. In India droegen de priesters deze stenen toen ze de Grote Geest moesten aanroepen. Ook in India gebruikten ze het voor ceremonies, met als doel de God op aarde te vertegenwoordigen.

turkoois edelstenen werkingWat de oorsprong van de naam betreft, komt turquoise van de Franse term pierre turquoise, wat “Turkse steen” betekent. De reden voor deze naam komt van de handelsroutes die het mogelijk maakten dat de steen vanuit Azië via Turkije Europa kon bereiken.

De eigenschappen die worden toegeschreven aan turkoois zijn vele en vele gerelateerd aan het feit dat het een amulet van bescherming is. Er wordt gezegd dat het de fietsers beschermt tegen verwondingen door valpartijen en meer in het algemeen tegen elke vorm van valpartij, zelfs in de strijd. Het werd in die zin gebruikt door Turkse soldaten. Sommige geloofsovertuigingen zeggen dat het verbleekt als de eigenaar verdrietig of ziek is en dat het zijn kleur verliest als de persoon sterft. Volgens de Apaches werd er een turkoois gevonden aan het einde van een regenboog. De kracht van deze steen was om de jager of krijger te helpen de vijand / prooi te verslaan.

Turkoois is een steen die wordt geassocieerd met wijsheid. Het wordt gebruikt in kristaltherapie voor zijn vermogen om visusproblemen op te lossen.

Turkoois is een oude steen. Het wordt gebruikt in kristaltherapie voor zijn vermogen om visusproblemen op te lossen. In verschillende culturen is het altijd al gezien als een symbool van wijsheid. De eigenschappen ervan zijn al lang bekend, zoals het brengen van rust en het in evenwicht brengen van emoties. Er zijn voordelen vanuit fysiek, psychisch, spiritueel en emotioneel.

1 Ruwe Turkoois in Doosje

Turkoois is een vitaliserende en beschermende steen. Hij versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van voedingsstoffen. De steen helpt ook tegen paniekaanvallen en depressie.

turkoois kristallen stenenEen beetje mineralogie

Turquoise is een steen die in kleur varieert van blauw tot groen, maar wordt gekenmerkt door bruine of zwarte strepen. Het is ondoorzichtig of slechts licht doorschijnend. Doorzichtige kristallen zijn zeldzaam. Het kristalsysteem is tricyclisch.

Het wordt gevormd door de circulatie van bepaalde mineraliserende oplossingen in sedimentaire gesteenten, vooral die van het zandsteen of vulkanisch type. Het wordt voornamelijk gedolven in Mexico, China, Peru, de VS; Siberië, Iran, Tibet, Australië, Turkije en Azië.

Turkoois werking

Voordelen voor de geest

Je kunt met turkoois werken op energievelden, chakra’s en meridianen. Handig voor het derde oog als je je intuïtieve vaardigheden wilt versterken en in vorige levens wilt reizen. Op de keel om jezelf beter te leren uitdrukken. Het is een steen die waarheid en wijsheid bevordert. Het versterkt die individualiteit die zich ter beschikking stelt van het algemeen belang. Turkoois verenigt mannelijke en vrouwelijke energieën. Het bevordert spontaniteit in de liefde.

1 Ruwe Turkoois in Doosje

Turkoois is een vitaliserende en beschermende steen. Hij versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van voedingsstoffen. De steen helpt ook tegen paniekaanvallen en depressie.

Voordelen voor de emoties

Het geeft een gevoel van sereniteit en evenwicht aan emoties en gevoelens, brengt vitaliteit en vermindert stress, helpt de persoon die het bezit om zich te concentreren op gevoelens en om geluk te zoeken in de liefde

Niet alleen dat, het leert de persoon om het geluk zelf te herkennen, het laten vallen van die valse overtuigingen die zijn overgeleverd aan hen.

Het moet worden gedragen als er moet gesproken worden in het openbaar en de zenuwen in bedwang moeten worden gehouden. Hetzelfde geldt als je je realiseert dat je jezelf saboteert of als je last hebben van stemmingswisselingen.

Hoe gebruik je turkoois

  • Draag het. Je kunt turkoois als hanger gebruiken, het harmoniseert het hartchakra, beschermt je tegen negativiteit en bevordert een goede communicatie.
  • Plaats het. Op het zesde chakra om jullie vorige levens te kunnen kennen. Thuis moet het aan de noordkant worden geplaatst in de kamer die gewijd is aan rust om evenwicht en rust te brengen, in degene waar je werkt en zoekt naar ideeën, voor zijn vermogen om energie en creativiteit te brengen.
  • Mediteer ermee. Een perfecte steen om te mediteren, het helpt je om jezelf beter te begrijpen. Dankzij dit alles verlies je het contact met je geest niet. Het beschermt ook tijdens astrale reizen.
  • Slaap er mee. Het is een beschermende steen, je kunt het aan een kind geven dat vaak nachtmerries heeft en bang is voor het donker.
  • Leg het bloot. In de buurt van een computer helpt het om elektromagnetische golven te absorberen.

Hoe maak je turkoois edelstenen schoon

Omdat het een poreuze steen is, is turkoois gevoelig en mag het niet in water worden ondergedompeld. Je kunt met een licht gedempte doek verdergaan. Stenen die je koopt als juwelen hebben vaak behandelingen ondergaan die het waterdicht maken. Je moet ook oppassen dat het niet in contact komt met zalven, parfums, zure stoffen en zepen.

1 Ruwe Turkoois in Doosje

Turkoois is een vitaliserende en beschermende steen. Hij versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van voedingsstoffen. De steen helpt ook tegen paniekaanvallen en depressie.

Leave a Comment