werking zoutlamp

De werking van een zoutlamp

De zoutlamp bestaat uit een groot zoutkristal, vaak afkomstig uit Polen, Iran of de Himalaya. Binnenin zit een ledlamp of een kaars. Het is in de eerste plaats een eenvoudig decoratief element, maar ook een echte natuurlijke ontvochtiger dankzij de werking van het zout in het apparaat.

Zoutlamp werking

zoutsteen lampDe belangrijkste reden waarom het in onze huizen wordt gebruikt is om de lucht te zuiveren. In feite wordt dit object verondersteld de lucht te reinigen die vervuild is door sigarettenrook, stof en alle giftige stoffen die in het milieu aanwezig zijn.

Maar hoe absorbeert het de onzuiverheden in de lucht? De warmte van deze lamp is in staat om de watermoleculen die in de omgeving in het kristal vliegen naar zich toe te trekken, zonder ze naar buiten te laten komen. Samen met  deze moleculen worden ook de onzuivere delen van de omgeving aangetrokken.

Door een of meer van deze lampen in je huis te plaatsen, kun je enkele allergiesymptomen bestrijden.

Deze lamp is ook effectief voor astmapatiënten, in feite is het een uitstekende natuurlijke remedie om ademhalingsproblemen te bestrijden.

Werkt de zoutlamp echt

Helaas zijn er geen wetenschappelijke en bestudeerde zekerheid dat de voordelen van de zoutlamp echt bewezen zijn. Maar er is de zekerheid dat veel veel mensen die besloten hebben om het te kopen het niet meer zouden willen missen.

Naast het feit dat ze nuttig zijn voor het milieu zijn ze esthetisch  en aantrekkelijk voor het oog. Ze versieren je huis met die etnische stijl. Hun kleur verwarmt de ruimte en geeft harmonie aan je lichaam en je geest. Ze geven ook gloed aan de omgeving en verwarmen de ruimte waarin ze zijn geplaatst een beetje.

Contra-indicaties van de zoutlamp

Naast de voordelen van dit object is er  ook een kleine contra-indicatie waarmee rekening moet worden gehouden. Deze lamp, die vocht absorbeert, kan de meubels waarop ze staan beschadigen als ze van hout zijn. Zorg daarom voor vooral die van hout of de oudste, beschadigen.

Let ook op het gebruik in te kleine en gesloten ruimtes: je moet ervoor zorgen dat de lucht niet te droog wordt.

Zoutsteen lamp Piramide Kopen

Zoutsteen lamp in piramidevorm van ca. 13 cm hoog. Wordt geleverd op een houten voet met kabel en lampje 15 watt. Let op; Bij levering kan de zoutsteen alsook de hele lamp vochtig zijn, dit is normaal, dit verdampt zodra u de lamp een tijdje laat branden.

De eenvoud van gebruik

zoutlampHet kopen van een zoutlamp is eenvoudig, net als het gebruik ervan.

In feite vereist de lamp geen voorzorgsmaatregelen, omdat hij compleet en klaar voor gebruik is. Een lamp als deze steek je gewoon in het stopcontact, en ze doet wat ze moet doen!

Dankzij de verwarming door de interne gloeilamp brengt de zoutlamp de lucht in de ruimte op een gelijkmatige en vooral natuurlijke manier in balans. Het verwijdert de positieve ionen die de oorzaak zijn van het gevoel van vermoeidheid en afsluiting met de negatieve ionen, de ionen die we nodig hebben om goed en gezond te leven.

Welke lamp moet je kiezen

Naast de ruwe en bewerkte vormen, moet je keuze vooral uitgaan naar de grootte van de lamp en zijn helderheid.

Als je kijkt naar een puur esthetische factor, gaat de grootte in verhouding tot de plaats waar je het wilt plaatsen. Een kleine of middelgrote lamp kan bijvoorbeeld aangenamer zijn voor een nachtkastje, of een mooie grote lamp voor een woonkamer.

Lamp Himalaya-Zoutsteen Kopen

Knappe Himalaya Zoutsteen Lamp, inclusief 15watt lampje en netsnoer.   Let op; Bij levering kan de zoutsteen alsook de hele lamp vochtig zijn, dit is normaal, dit verdampt zodra u de lamp een tijdje laat branden.

Halogeenlampen of spaarlampen

Om als ionisator te werken, moet de zoutlamp verwarmd worden door een warmtebron zoals een gloeilamp. Ledlampen geven niet genoeg warmte om het zout te verwarmen, waardoor het de ionen geen regelmaat zou geven, maar het zou alleen zijn aard als vochtregulator behouden. Daarom heeft het weinig zin om voor dit soort lampen een ledlamp te gebruiken, zeker als dat ten koste gaat van je welzijn.

Vergeet niet dat de zoutlamp werkt als een ionisator wanneer de lamp het hele lichaam van de lamp opwarmt. Naarmate de grootte toeneemt, neemt het wattage van de interne bol toe. Voor de functie van vochtigheidsregelaar werkt het echter altijd, ook als deze is uitgeschakeld.

Je kunt ook een gloeilamp van verschillende grootte en watt erin schroeven, zolang deze door het voorgefixeerde gat kan gaan.

Het reinigen van de lamp

Het oppervlak van de zoutlampen is hard en consistent, dus het is moeilijk te krassen.

Om eventuele stofsporen te verwijderen kun je een normale stofdoek gebruiken. Of, in gevallen waar vocht een kleine uitbloeiing veroorzaakt, kun je ook een borstel met harde haren gebruiken. Door het oppervlak te wrijven worden die kleine oppervlaktesporen verwijderd, waardoor het weer mooi en glanzend wordt als nieuw. Natuurlijk kan je je zoutlamp na het fysiek reinigen ook opladen door ze een nachtje in een meru piramide te laten.

De meeste moderne versie

De meest recente modellen zijn de zoutlampen met een USB-stekker. Als je je altijd dicht bij de energie en de voordelen van zoutlampen wilt voelen, vooral bij het werken op de PC, zijn er zoutlampen met een USB-stekker in plaats van de stekker, die direct op de computer moeten worden aangesloten. Op deze manier zal de lamp bij elke keer dat je de PC aanzet, negatieve ionen gaan afgeven.

Leave a Comment