Labradoriet

Labradoriet: de werking van deze prachtige edelsteen

Een beetje geschiedenis

Op het schiereiland Labrador, in Noord-Amerika (Canada), is de prachtige steen  labradoriet voor het eerst ontdekt. De Inuit, een volk dat verdeeld is tussen Canada, de Verenigde Staten en Groenland, hebben een legende die vertelt hoe labradoriet bevroren vuur is dat afkomstig is van de Aurora Borealis. Een geloof vanwege het prachtige licht dat bijna magisch lijkt. Het werd ook gebruikt door verschillende sjamanen en wichelroedelopers voor hun praktijk.

Het is heilig voor verschillende godheden, zoals Arianrhod, godheid van de sterren en de maan die in de Aurora Borealis leeft. Het eert ook Cerridwen, de Welshe godin van de kennis en inspiratie, maar ook van de magie en de cyclus van leven, dood en wedergeboorte.

Deze variëteit van anorthiet wordt zeer gewaardeerd om zijn metaalachtige reflecties (bekend als het labradorescentie-effect) die in de mooiste en meest zeldzame exemplaren van alle kleuren voorkomen.

De gewone labradoriet is de blauwgroene. In kristaltherapie staat het bekend om het bevorderen van geduld en empathie en helpt het je om je energie aan te boren in tijden van grote nood.

Juist vanwege zijn schoonheid wordt er zoveel gebruikt in sieraden voor de creatie van kettingen, armbanden, ringen … Vandaag de dag kan je bij retailers als Nasma een mooie selectie labradoriet vinden tegen sterke prijzen.

Labradoriet werking

labradoriet edelsteenHet wordt beschouwd als een echte magische steen en wordt gebruikt door sjamanen en door mensen die naar andere werelden reizen of op zoek zijn naar heldere dromen. Ideaal voor het werken in het spirituele veld, omdat het bewustzijn verhoogt en het openen van psychische kanalen stimuleert.

Voordelen voor het lichaam

Je kunt labradorietsteen dragen voor verschillende problemen die het lichaam beïnvloeden, zoals ademhalingsproblemen. Het wordt meestal ook aanbevolen voor problemen zoals bronchitis en verkoudheid die bijzonder moeilijk weg te krijgen  zijn. Je kunt het gebruiken om de spijsvertering te reguleren of om de stofwisseling te beïnvloeden.

Als je de labradoriet plaatst op de plaats waar de eierstokken zich bevinden tijdens de menstruatie, kan het helpen de pijn te verminderen. Hetzelfde geldt voor het premenstrueel syndroom.

Voordelen voor de geest

Vanuit het oogpunt van werk ondersteunt het je goed als je een medewerker bent van een bedrijf waar je een creatieve en groeigerichte rol hebt. Een medewerker probeert vaak alleen zijn werk te doen, maar waar betrokkenheid nodig is om zowel economisch als professioneel te groeien, heb je duidelijk een andere visie nodig. Labradoriet kan je daarbij helpen.

Het maakt de negatieve hoeken van je karakter glad, helpt je om depressies te overwinnen, vooral als het wordt veroorzaakt door je moeite om goed met andere mensen om te gaan en je niet het juiste sociale gedrag hebt.

Gebruik het ook als je verslavingen, zoals tabak en alcohol, moet overwinnen.

3 Labradoriet trommelstenen

De labradoriet is een enorm sterke steen die ervoor zal zorgen dat negatieve energiën afvloeien en plaats maken voor positieve. Hij geeft de kracht om door te zetten en opnieuw in jezelf te vertrouwen. Fysiek werkt deze steen bloeddrukverlagend en heeft hij een positief effect op reuma en...

Voordelen voor het zesde chakra

Je kunt labradoriet gebruiken om te werken aan het zesde chakra, het derde oog. Het helpt je om je paranormale vermogens te doen ontwaken en stelt je tegelijkertijd in staat om je diepgaand te verbinden met geestgidsen.

Het verbindt eigenlijk ook met het zevende chakra en het derde chakra. Als je het op het midden van de fontanel plaatst, werk je aan je energieën. Op de zonnevlecht verbetert het de manier waarop je je tot anderen verhoudt.

labradoriet steenVoordelen voor de emoties

Labradoriet stimuleert de verbeelding, maar vermindert tegelijkertijd de vele ideeën die een overactieve geest voortbrengt. Het stelt je in staat om een evenwicht tussen de twee te bereiken.

Het helpt je om het leven op een meer spontane manier te leven, zonder altijd te proberen te ontsnappen aan de routine, wat toch niet per se slecht is.

Tegelijkertijd geeft het je de mogelijkheid om te begrijpen wanneer de patronen waarin je leeft niet meer voor je zijn en je niet gelukkig maken.

Het helpt je om herinneringen naar boven te halen die je ergens in je geest hebt begraven en ook om ze te begrijpen. Het stimuleert de introspectie, het denken en de intuïtie.

Het helpt je om een probleem bij de wortel aan te pakken en angsten op afstand te houden.

1 Labradoriet in Doosje

Labradoriet vergroot je geestelijke kracht en rekbaarheid. Ook helpt het je aura te reinigen.

Verschillende manieren om labradoriet te gebruiken

  • Je kunt labradoriet als halsketting bij het keelchakra dragen om de vrijheid van meningsuiting te bevorderen, maar ook om te werken aan fysieke problemen zoals bronchitis, slechte ademhaling …
  • Als je behandelingen uitvoert met labradoriet op het derde oog, kun je werken aan de stimulatie van je paranormale vermogens.
  • In meditatie of soortgelijke praktijken helpt labradoriet je om in contact te komen met geestgidsen en te bewegen tussen parallelle werelden….
  • Je kunt ook met labradoriet slapen, omdat je het zelfs 24 uur per dag in contact kunt houden met je huid.
  • Plaats de labradoriet op het bureau waar je werkt. Het helpt je om productiever te zijn en stimuleert de creativiteit.

Hoe het te reinigen, te laden en te zuiveren

Labradoriet kan worden gereinigd onder stromend water, maar daarna moet je het direct drogen.

Je kunt labradoriet opladen door gebruik te maken van de maankracht. Om labradoriet te zuiveren wordt een  methode  gebruikt van wierook, maar ook met groene klei. Breng labradoriet niet in direct contact met zout. Je mag je labradorietsteen natuurlijk ook in een meru piramide opladen.

De laad- en reinigingsprocedures zijn niet echt nodig voor de steen, maar wel voor je. De stenen vragen eigenlijk geen enkele tussenkomst van je kant.

Leave a Comment